Stelaże do piętrowych tortów

Nie ma nic piękniejszego niż wielopiętrowy tort weselny ustawiony piętrami jedno na drugim. To swoiste dzieło sztuki cukierniczej zachwyca swoim wyglądem niezależnie od tego czy jest wykończony masami cukrowymi w stylu angielskim, czy kwiatami jako tort typu "naked", czy w innym stylu. Tradycyjny tort w Polsce na wesela i inne okazje wykonany jest z reguły na bazie dużej ilości śmietany lub kremów przez co ustawienie więcej niż trzech pięter jedno na drugim bez odpowiedniego podparcia staje się często niemożliwe. Także torty amerykańskie, czy angielskie na bazie keksów czy sponchcaków dla stabilności konstrukcji wymagają często podparcia. Idealnym więc rozwiązaniem w tym temacie jest specjalny system stelaży ukrytych firmy PAN, które wbite i schowane w tortach dają stabilne i pewno podparcie niezależnie od ilości pięter i techniki wykonania. W naszej ofercie każdy talerz, każde piętro można kupić oddzielnie dopasowując kształt, wielkość talerzy i wysokość pięter do swoich potrzeb i stylu.