SZKOLENIE DWUDNIOWE - 12 godzin
Podczas szkolenia przygotujemy:
Zapoznamy się ze sprzętem oraz surowcami niezbędnymi do składania tortów. Omówimy różnice oraz cechy tortów składanych w trzech technikach.
Wykonamy:
- tort deserowy, w przestrzennej formie silikonowej
- tort rustykalny, składany tradycyjnie
- wysoki tort składany w rancie, tynkowany kremem maślanym
Wszystkie torty udekorujemy zgodnie z najnowszymi trendami oraz wybranymi motywami tematycznymi/okolicznościowymi.
Podczas szkolenia wykonamy m.in. wkładki do tortów, różne rodzaje musów oraz kremów, polewę typu glasaż, czekoladowy zamsz i inne.
Poznamy podstawy wykonywania różnych dekoracji dostosowanych do stylu tortu. Zapoznamy się z podstawami kompozycji przestrzennej oraz harmonii kolorystycznej.
Zapewniamy wszystkie niezbędne materiały i produkty oraz certyfikat ukończenia szkolenia.
-W trakcie szkolenia przerwa na kawę oraz posiłek,
-10% zniżki na produkty zakupione w dniu szkolenia.
Kwota netto: 1400 zł.