Aby przeglądać tę stronę musisz zaakceptować przetwarzanie danych osobowych na zasadach określonych w polityce prywatności. Jeśli nie wyrażasz zgody na wykorzystywanie cookies we wskazanych w niej celach, prosimy o wyłącznie cookies w przeglądarce lub opuszczenie serwisu.

Isomalt

Fascynujący świat karmelu jest w zasięgu ręki, niezależnie od tego czy tworzysz małe dzieła sztuki jak np. "lizakowe dekoracje" jako uzupełnienie i wzbogacenie sugarcraftingu w manufakturach tortów artystycznych, czy nieco bardziej skomplikowane aranżacje deserów z elementami karmelu w cateringu eleganckich hoteli, czy w końcu duże arcydzieła sztuki karmelarskiej jak słynny Stephan Klein. W każdej z tych prac najlepszym surowcem jest isomalt (izomalt). Ten substytut cukru wystarczy odpowiednio podgrzać lub rozpuścić, by móc tworzyć dowolne karmelowe dekoracje znacznie łatwiej niż w przypadku zwykłego cukru. Isomalt absorbuje wilgoć tylko w niewielkim stopniu – znacznie niższym, niż cukier, dzięki czemu karmelowe dekoracje wykonane z isomaltu mają znacznie dłuższą trwałość i pięknie się błyszczą.

Oprócz isomaltu, pasjonatom cukiernictwa i zdobienia wypieków proponujemy także i inne substancje spożywcze. Znajdą tu Państwo kwas winowy, który poprawia połysk karmelu, a także żel krzemionkowy, który znacznie trwałość dekoracji cukrowych. W asortymencie sklepu internetowego nie brakuje też uniwersalnych lakierów nabłyszczających oraz bieli tytanowej, służącej do barwienia karmelu na mleczny kolor.

Jest 2 produktów.

Pokazano 1-2 z 2 pozycji

Aktywne filtry