Folie rantowe | Sklep cukierniczy PAN

Folie rantowe

Folie rantowe w doskonały sposób stanowiące dodatkową osłonę i ochronę zarówno tortów, jak i bankietówek zapewniając dłużej trwający świeży wygląd wyrobów. W ofercie wyłącznie wysokiej jakości folie polskiej i włoskiej produkcji o grubościach 50um i 90um

Każdy cukiernik podczas codziennej pracy wykorzystuje różnego rodzaju akcesoria, ułatwiające i przyspieszające tworzenie słodkich wypieków. Jednym z nich jest bez wątpienia folia rantowa do tortu i ciasta, która pozwala w prosty sposób odpowiednio zabezpieczyć boki deseru. Są to wysokiej jakości artykuły niezawierające szkodliwych substancji, a więc można je stosować z żywnością. Ponadto są odporne na działanie wilgoci oraz tłuszczu i nie chłoną zapachów. Zachęcamy do zapoznania się z naszą całą ofertą rantów foliowych, a także sprawdzenia ich zastosowania i kluczowych zalet.

Jest 18 produktów.

Pokazano 1-18 z 18 pozycji

Aktywne filtry

Folie rantowe — niezbędne akcesorium każdego cukiernika

Oferowany w sklepie produkt ma szerokie zastosowanie. Folia cukiernicza przyda się podczas przyrządzania różnego rodzaju ciast i tortów oraz słodkich deserów bankietowych. Dzięki akcesorium przygotowane słodkości zachowują na długo swój kształt oraz mają gładkie i estetycznie prezentujące się boki. Ponadto artykuł zabezpiecza deser przed wyschnięciem i uszkodzeniem. Rant foliowy jest często wykorzystywany w celu bezpiecznego transportu wypieków.

Dostępne w ofercie warianty dekoracyjne nadają tortom i monoporcjom elegancki wygląd, zdobiąc w ciekawy sposób boki sprzedawanych wypieków. Wśród najważniejszych zalet cukierniczych folii rantowych można wymienić m.in.:

  • nadanie preferowanego, idealnie równego kształtu ciastom i tortom,

  • ułatwienie i przyspieszenie etapu dekorowania,

  • zapobieganie przywieraniu ciasta do formy (ranty foliowe ułatwiają wyciągnięcie deseru bez ryzyka uszkodzenia boków),

  • wytrzymałość, elastyczność oraz szeroki wybór rozmiarów (z opcją przycięcia produktu według potrzeb).

Jak prawidłowo używać folii rantowych?

Na początku należy dopasować rozmiar rantu foliowego do przygotowywanego deseru. Kolejny krok to umieszczenie folii na spodzie lub przy bokach wybranej formy. Nadmiar odcinamy. Następnie trzeba wypełnić formę masą i odłożyć całość do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem deseru konieczne będzie delikatne ściągnięcie foliowego zabezpieczenia. Folia rantowa do ciast i tortów w żadnym wypadku nie może być używana w piekarniku! To akcesorium stosowane wyłącznie przy deserach przygotowywanych w wersji na zimno.

Ranty foliowe dostępne w sklepie Pan Centrum

Doskonale wiemy, że tworzone wypieki różnią się kształtem oraz wielkością, dlatego proponujemy szeroki wybór folii. Na stronie udostępniamy wysokiej jakości ranty foliowe do tortów i ciast o odmiennej grubości (50 um lub 90 um) i szerokości (m.in. 25 mm, 40 mm, 45 mm, 60 mm, 80 mm, 150 mm). Z kolei długość rolki wynosi zwykle około 305 m. Oferujemy akcesoria pochodzące od polskich oraz włoskich producentów. Folia rantowa cukiernicza jest dostępna zarówno w wersji klasycznej, jak i ozdobnej - z eleganckim nadrukiem.

Proponowane folie rantowe są przeznaczone do zabezpieczania boków ciast i tortów, a także minideserów bankietowych. Mowa w szczególności o deserach wykonywanych na zimno. Taka ochrona zapewnia stabilny i estetyczny wygląd przez dłuższy czas. Klienci mogą zamówić pojedyncze artykuły lub zdecydować się na zestaw (polecany dla właścicieli zakładów cukierniczych). Użycie produktu jest proste i szybkie.

Poznaj cały asortyment online

Zachęcamy do sprawdzenia całej oferty z praktycznymi i niezbędnymi akcesoriami cukierniczymi. W sklepie online są dostępne ranty foliowe do tortów i ciast, a także masy cukrowe i lukry plastyczne, dekoracje czekoladowe, posypki i kwiaty jadalne, toppery, opłatki jadalne, barwniki i pisaki oraz wiele innych propozycji. Nasza oferta jest skierowana zarówno do amatorów, jak i doświadczonych cukierników. Zapewniamy dostęp do wysokiej jakości produktów wyłącznie znanych marek.