Podstawy pracy z isomaltem | Sklep cukierniczy PAN

SZKOLENIE JEDNODNIOWE - 6 godzin

Podczas szkolenie :

Zapoznamy się z niezbędnym sprzętem oraz surowcami niezbędnymi do pracy z karmelem na bazie isomaltu, m.in. lampa do karmelu, pompki, formy do wyciskania i wylewania, barwniki stosowane do barwienia w masie oraz po powierzchni itp.

Poznamy techniki gotowania isomaltu, w zależności od przeznaczenia. Nauczymy się prawidłowego przeciągania i zagniatania masy karmelowej. Wykonamy elementy dekoracji takie jak kwiaty, dmuchane kule, wylewane elementy i inne, które złożymy w kompozycję, poznając tym samym rożne techniki łaczenia. Omówimy najnowsze trendy dekoracji z izomaltu.

Poznamy sposoby na zabezpieczenia dekoracji karmelowych przed wilgocią.

Zapewniamy wszystkie niezbędne materiały i produkty oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

-W trakcie szkolenia przerwa na kawę oraz posiłek,

-10% zniżki na produkty zakupione w dniu szkolenia.

Kwota netto: 800 zł.