Kompresor z pistoletem - KPC
Kod produktu: KPC
722,26 zł brutto
587.203252 netto
28
Zestaw składa się z pistoletu z odpowiednio dobraną do czekolady dyszą oraz wygodnego w użyciu kompresora walizkowego (bez zbiornikowego).
Zestaw składa się z pistoletu z odpowiednio dobraną do czekolady dyszą oraz wygodnego w użyciu kompresora walizkowego (bez zbiornikowego).
Gorąca i płynna, napylana czekolada błyskawicznie tęgnie na schłodzonym wyrobie i zamienia się w charakterystyczny “czekoladowy zamsz”.
Odpowiednią do napylania płynność czekolady uzyskujemy dodając masło kakaowe lub olej. Można także napylać białą lub kolorową czekoladę.
Przeznaczenie i parametry techniczne:
Pistolet MINI | HP-Wysokociśnieniowy |
Dostępne dysze | 0.8;1.08 |
Zbiornik | 0,21 grawitacyjny |
Pobór powietrza | 200 l/min |
Ciśnienie robocze | 3-4 bar = atm=+_0,4 Mpa |
Przewód zasilający | 8 mm (zalecany) |
Zalecany kompresor | Min. 350/100L 2,2-3 KW |
Przyłącze w pistolecie | 1/4''z |
Napylanie czekolady:
w celu napylania przy niskim ciśnieniu małych powierzchni | 2-3 barów |
do używania aerografu | 1,5-2 barów |
KPC