Książka - CUKROWE KWIATY DLA POCZĄTKUJĄCYCH Paddi Clark-KS090
Cena podstawowa75,00 zł-25,00 złCena50,00 zł
Kod produktu: KS61
33.333333 netto
W kolejnej trzeciej już książce autorstwa Małgorzaty Weber znajdziemy instruktaże i podpowiedzi z zakresu szeroko rozumianego nowoczesnego zdobnictwa cukierniczego. Począwszy od figurek marcepanowych i z mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekorowanie cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów.
UWAGA - brak możliwości zwrotu
O książce
W kolejnej trzeciej już książce autorstwa Małgorzaty Weber znajdziemy instruktaże i podpowiedzi z zakresu szeroko rozumianego nowoczesnego zdobnictwa cukierniczego. Począwszy od figurek marcepanowych i z mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekorowanie cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów i stołów z wyrobami cukierniczymi. Doskonałym uzupełnieniem są autorskie receptury i pomysły na ganasze, kremy, ciasta i desery.
Wszystko podane w przystępny i profesjonalny sposób sprawia, że książka doskonale trafia w potrzeby zarówno cukierników profesjonalistów, jak i domowych pasjonatów słodko-słodkich delicji. Przysłowiową "wisienką na torcie" jest udział w książce córki autorki, dzięki czemu wiele tematów skierowanych jest do tych wszystkich, którzy także pragną wciągnąć w pasję cukiernictwa swoje pociechy lub po prostu miło i rodzinnie spędzić wspólnie słodko-słodki czas.
Nagrody
Podczas targów EXPOSWEET 2015 książka została nagrodzona prestiżową nagrodą
„HIT CUKIERNICZY 2015"
O autorce
Małgorzata Weber - Mistrz cukiernictwa i karmelarstwa
Przewodnicząca jury wielu wiodących konkursów cukierniczych w Polsce i zagranicą.
Autorka pierwszych polskich podręczników cukierniczego dekorowania artystycznego oraz wielu artykułów i
instruktaży w branżowej prasie cukierniczej w Polsce i zagranicą. Na co dzień prowadzi profesjonalne
szkolenia cukiernicze z zakresu nowoczesnych technik zdobnictwa cukierniczego i karmelarstwa.
Zdobywczyni prestiżowego tytułu branżowego "Osobowość Cukiernicza Roku".
Przedmowa od autorki :
Gotowanie i pieczenie z dziećmi to ogromna frajda
- szczególnie dla dzieci ;)
To czynności, w które zaangażowane jest wiele zmysłów i
być może dzięki temu wspomnienia z dzieciństwa związane z
przygotowywaniem potraw i pieczeniem sa tak intensywne.
Własnoręcznie tworzone dekoracje są najpiękniejsze,
unoszący się w powietrzu zapach wyjmowanego w porę ;)
ciasta z piekarnika jest najprzyjemniejszy,
czas spędzony na pieczeniu, dekorowaniu i lepieniu figurek
w rodzinnej atmosferze pozostaje na zawsze :)
Zachęcamy wszystkich, którym brakuje czasu czy cierpliwości, aby jednak spróbować wprowadzać dzieci w świat kulinarnych przygód, razem z nami i naszą książką „Słodko-słodkie” upiec ciasteczka, udekorować tort, ulepić figurkę, a przede wszystkim świetnie się bawić.
Informacje techniczne :
- Format 225x275 mm
- Oprawa twarda z gąbką,
mat z wybiórczym lakierowaniem
- Ilość stron 160
- Ponad 800 profesjonalnych zdjęć
- ISBN 978-83-936456-1-9
- Wydanie 02/2015