''Słodko-Słodkie'' KS61 | Sklep cukierniczy PAN
  • Wyprzedaż!
''Słodko-Słodkie'' KS61

''Słodko-Słodkie'' KS61

Kod produktu: KS61

35,00 zł brutto

33.333333 netto

28

W kolejnej trzeciej już książce autorstwa Małgorzaty Weber znajdziemy instruktaże i podpowiedzi z zakresu szeroko rozumianego nowoczesnego zdobnictwa cukierniczego. Począwszy od figurek marcepanowych i z mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekorowanie cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów.

UWAGA - brak możliwości zwrotu

Ilość

O książce

W kolejnej trzeciej już książce autorstwa Małgorzaty Weber znajdziemy instruktaże i podpowiedzi z zakresu szeroko rozumianego nowoczesnego zdobnictwa cukierniczego. Począwszy od figurek marcepanowych i z mas cukrowych, poprzez wykonanie oraz dekorowanie cupcaków i cake pops, aż do projektowania i ozdabiania tortów, deserów i stołów z wyrobami cukierniczymi. Doskonałym uzupełnieniem są autorskie receptury i pomysły na ganasze, kremy, ciasta i desery.
Wszystko podane w przystępny i profesjonalny sposób sprawia, że książka doskonale trafia w potrzeby zarówno cukierników profesjonalistów, jak i domowych pasjonatów słodko-słodkich delicji. Przysłowiową "wisienką na torcie" jest udział w książce córki autorki, dzięki czemu wiele tematów skierowanych jest do tych wszystkich, którzy także pragną wciągnąć w pasję cukiernictwa swoje pociechy lub po prostu miło i rodzinnie spędzić wspólnie słodko-słodki czas.

Nagrody

Podczas targów EXPOSWEET 2015 książka została nagrodzona prestiżową nagrodą
„HIT CUKIERNICZY 2015"

O autorce

Małgorzata Weber -
Mistrz cukiernictwa i karmelarstwa
Przewodnicząca jury wielu wiodących konkursów cukierniczych w Polsce i zagranicą.
Autorka pierwszych polskich podręczników cukierniczego dekorowania artystycznego oraz wielu artykułów i
instruktaży w branżowej prasie cukierniczej w Polsce i zagranicą. Na co dzień prowadzi profesjonalne
szkolenia cukiernicze z zakresu nowoczesnych technik zdobnictwa cukierniczego i karmelarstwa.

Zdobywczyni prestiżowego tytułu branżowego "Osobowość Cukiernicza Roku".

Przedmowa od autorki :

Gotowanie i pieczenie z dziećmi to ogromna frajda
                                                              - szczególnie dla dzieci ;)

To czynności, w które zaangażowane jest wiele zmysłów i
być może dzięki temu wspomnienia z dzieciństwa związane z
przygotowywaniem potraw i pieczeniem sa tak intensywne.

Własnoręcznie tworzone dekoracje są najpiękniejsze,
unoszący się w powietrzu zapach wyjmowanego w porę ;)
ciasta z piekarnika jest najprzyjemniejszy,
czas spędzony na pieczeniu, dekorowaniu i lepieniu figurek
w rodzinnej atmosferze pozostaje na zawsze :)

Zachęcamy wszystkich, którym brakuje czasu czy cierpliwości, aby jednak spróbować wprowadzać dzieci w świat kulinarnych przygód, razem z nami i naszą książką „Słodko-słodkie” upiec ciasteczka, udekorować tort, ulepić figurkę, a przede wszystkim świetnie się bawić.

Informacje techniczne :

- Format 225x275 mm

- Oprawa twarda z gąbką,
   mat z wybiórczym lakierowaniem

- Ilość stron 160

- Ponad 800 profesjonalnych zdjęć

- ISBN 978-83-936456-1-9

- Wydanie 02/2015

KS61

Powiązane produkty