Książka - SZKOŁA CUKIERNICTWA D'Olivier Platon -KS400 | Sklep cukierniczy PAN
  • Produkt chwilowo niedostępny
Książka - SZKOŁA CUKIERNICTWA D'Olivier Platon -KS400

Książka - SZKOŁA CUKIERNICTWA D'Olivier Platon -KS400

Kod produktu: KS400

83,00 zł brutto

79.047619 netto

28

(okładka twarda)         

Brak możliwości zwrotu.                  

Wydawnictwo:Jedność
Liczba stron:512
Ilość

Szefowie kuchni z prestiżowej szkoły gotowania Le Cordon Bleu prezentują ponad 100 przepisów cukierniczych zilustrowanych i objaśnionych krok po kroku.

Jest to propozycja różnorodnych przepisów:
• od wielkich popularnych klasyków ciastkarstwa (typu ciasto czekoladowo- -pistacjowe Opera, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, torcik z truskawkami, makaroniki malinowe itd.);
• poprzez łatwe, rodzinne przepisy (fondanty czekoladowe, muffiny z mango i czekoladą, gorące suflety waniliowe, tarta Tatin z jabłkami itd.);
• po przepisy innowacyjne (ptysie z yuzu i czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe, tort z aloesem i poziomkami itd.).

Oprócz przepisów w książce zamieszczono opis akcesoriów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Szkoła Le Cordon Bleu dzieli się wszystkimi sekretami cukierniczymi - teraz naprawdę każdy może zostać prawdziwym cukiernikiem.

Szkoła Le Cordon Bleu została założona w Paryżu w roku 1895. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych szkół kształcących profesjonalistów i amatorów - pasjonatów gotowania. Nauczycielami są laureaci wielkich międzynarodowych konkursów kulinarnych, którzy z chęcią przekazują swoją ogromną wiedzę i cenne doświadczenie studentom z całego świata.

KS400