Składanie tortów w trzech technikach | Sklep cukierniczy PAN

SZKOLENIE DWUDNIOWE - 12 godzin

Podczas szkolenia przygotujemy:

Zapoznamy się ze sprzętem oraz surowcami niezbędnymi do składania tortów. Omówimy różnice oraz cechy tortów składanych w trzech technikach.

Wykonamy:

- tort deserowy, w przestrzennej formie silikonowej

- tort rustykalny, składany tradycyjnie

- wysoki tort składany w rancie, tynkowany kremem maślanym

Wszystkie torty udekorujemy zgodnie z najnowszymi trendami oraz wybranymi motywami tematycznymi/okolicznościowymi.

Podczas szkolenia wykonamy m.in. wkładki do tortów, różne rodzaje musów oraz kremów, polewę typu glasaż, czekoladowy zamsz i inne.

Poznamy podstawy wykonywania różnych dekoracji dostosowanych do stylu tortu. Zapoznamy się z podstawami kompozycji przestrzennej oraz harmonii kolorystycznej.

Zapewniamy wszystkie niezbędne materiały i produkty oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

-W trakcie szkolenia przerwa na kawę oraz posiłek,

-10% zniżki na produkty zakupione w dniu szkolenia.

Kwota netto: 1400 zł.